sábado, 2 de octubre de 2010

Un nou Curs de Cataquesi

Després de molts anys iniciem un nou curs de postconfirmació a la Parròquia de Sant Esteve de Vila-seca. És un repte prou important i engrescador. És difícil trobar joves que vulguin participar en aspectes de la parròquia i que encara sentin, d'una manera o altra, la crida de Déu. Potser si els preguntéssim per aquesta crida ens dirien que no saben el que és, però només el fet de voler col·laborar en diverses activitats parroquials ja ens indica que l'han sentit.
Quan preparàvem la sessió d'ahir ens imaginàvem l'assistència de sis o set joves, però la realitat va superar en escreix les perspectives: Una vintena de joves de més de 15 anys!
Sens dubte serà un curs diferent. La presència del Sant Pare a Barcelona al mes de novembre i a Madrid a l'agost marcarà el devenir d'aquestes jornades. D'altra banda, l'organització del sopar la fam i diverses campanyes en col·laboració amb Càritas ens faran veure l'acció social més propera de l'Església.
I un punt nou, que és un repte, no sols pels joves, sinó també per tots: el silenci i la revisió de vida. El dia dia atrafegat no ens permet escoltar-nos ni a nosaltres mateixos ni els que ens envolten. No parlo d'escoltar paraules, sinó allò que aquestes ens volen transmetre: sentiments, aficions, il·lusions o tristeses. Hem d'aprendre a escoltar en el silenci els nostres propis projectes, desitjos o pensaments més íntims. Cal que ens trobem nosaltres mateixos i, potser, en aquestes jornades que preparem, n'establirem una iniciació.
Un nou curs, nous projectes, nous nois i noies, però amb la continuïtat del Crist que ens guia i ens ha de portar a esdevenir, a poc a poc, en bones persones portadores de la llum de la veritat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario